מתכון נהדר לוורניקס של אמא לחג ולכל שבת
מתכון משתפת – מירי גולני
המרכיבים-
2 כוסות קמח
רבע כפית מלח
50 גרם חמאה רכה /לפרווה שימו שמן או מרגרינה
כוס מים רותחים
ההכנה –
לערבב בקערה את כל המרכיבים לבצק חלק וגמיש.
לעטוף ולשים שעה בקירור.
אחר כך מוציאים ועל משטח מקומח מרדדים לבצק דק.
קורצים עיגולי וממלאים בכל מלית.
פירה תפוחי אדמה ובצל מטוגן – מגישים עם בצל מטוגן
גבינה מתוקה או מלוחה – תערובת של בולגרית צפתית וגבינות קשות מגרודות.
גבינה מתוקה – טוב טעם – קצת סוכר ,וניל וגרידה של לימון .
לאחר המילוי סוגרים את הכיסון ומהדקים טוב. אפשר להקפיא.
לשים בתוך קופסה עם ניילון מפריד בין שכבה לשכבה .
מוציאים מהמקפיא וישר לבישול מים רותחים עד שהם צפים.