סלט קל וטעים
בריאות בצלחת
המרכיבים-
כוס קינואה
כוס עדשים שחורות
בטטה
שמן זית
מלח
צ'ילי
חצי צרור פטרוזיליה
4 ענפי סלרי
חופן חמוציות
בצל סגול
לימון
שמן זית
מלח
חצי כפית סוכר או סילאן
ההכנה –
לקינואה מוסיפים כוס וחצי מים בסיר ומבשלים עם מכסה משהו כמו 10 דקות , אבל שימו לב לא לחמם על אש גבוהה שזה לא ישרף .
בסיר נוסף שמים כוס אחת של עדשים שחורות עם כוס וחצי מים מכסים מבשלים משהו כמו 20 דקות.
מסננים קינואה
ומסננים עדשים.
חותכים לקוביות קטנות בטטות שמים שמן זית מלח גרוס ופלפל גרוס מכניסים לתבנית עם נייר אפיה ולתנור 180 מעלות עד להזהבה.
במקביל חותכים פטרוזיליה וסלרי קצוץ דק דק, בצל אחד(עדיפות לסגול)
כשהכל מוכן שמים הכל בקערה ומוסיפים חמוציות
התיבול זה לימון אחד , שמן זית, מלח , חצי כפית סוכר
בתאבון