רולדת שמרים, מתכון של אמא שקיבלה מסבתא
רולדת שמרים- תמי בר ישי
המרכיבים-
2 כפות שמרים
חצי כוס מים
2 כפות סוכר
קילו קמח
2 שקיות סוכר וניל
3/4 כוס סוכר
חצי כוס שמן (אפשר גם 100 גרם חמאה מומסת )
200 גרם חמאה
3 ביצים
2 וחצי כוסות מים
ההכנה –
לשים בקערת המיקסר שמרים חצי כוס מים ו2 כפות סוכר לערבב
ולתת לזה לנוח חמש דקות
לאחר מכן להוסיף:
קילו קמח
2 סוכר וניל סוכר ,
חצי כוס שמן
200 גרם חמאה מומסת
3 ביצים טרופות
וכ- 2 וחצי כוסות מים .
לשים את הבצק 10 דקות כאשר המים מוסיפים בהדרגה תחילה 2 כוסות ואחר כך לפי הצורך .
לאחר מכן לשים לחצי שעה התפחה- בקיץ בחורף קצת יותר .
אפשר לשים לילה במקרר.
לחלק ל-6
לקמח משטח, לרדד כל חלק לעלה דקיק
למרוח מילוי על כל שטח בצק ולגלגל לרולדה.
להניח רולדות זו לצד זו בתבנית התנור הגדולה .
מילוי קקאו –
4 כפות גדושות בקקאו
כוס שמן/ או 200 גרם חמאה מומסת
4 כפות גדושות בסוכר
כף אינסטנט פודינג וניל
לערבב למשחה חלקה
אפשר כל ממרח מוכן, נוטלה. או השחר .
מיד כשמגלגלים, למרוח ביצה סומסום, להתפיח כחצי שעה .
להכניס לתנור 180 מעלות עד להשחמה
*אם רוצים פרווה מחליפים חמאה במרגרינה