עוגת ריבה ואגוזים קלה וטעימה
מתכון מאת ברכה במטבח
המרכיבים –
לבצק:
2 ורבע כוסות ועוד כף קמח מנופה
1 כף אבקת אפייה
חצי כוס סוכר
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
4 ביצים מופרדות(השתמשו ב-4 חלמונים לבצק)
4 כפות מיץ תפוזים (הוסיפו עוד כף אם הבצק יבש)
לשכבת הריבה
ככוס ריבה
שכבת קצף
חלבונים 4
חצי כוס סוכר
כוס אגוזים גרוסים דק
ההכנה –
ללוש ידנית או במיקסר עד לקבלת בצק אחיד, נוח ונמתח את כל חומריי הבצק. משמנים תבנית, משטחים את רוב הבצק על תחתית התבנית, ומשאירים כדור קטן בצד.
הרכבה:
מורחים ריבת תות (או ריבה אחרת שאוהבים) על הבצק שבתבנית.
הקצפת החלבונים:
מקציפים את 4 החלבונים עם 4 כפות סוכר (או עד חצי כוס אם רוצים מתוק יותר) עד לקצף יציב ותפוח.
מוסיפים כוס אגוזים כתושים גס, ומערבבים בעדינות.
מורחים את קצף האגוזים בעדינות מעל הריבה.
קורצים חתיכות מהכדור בצק ששמרתם ומפזרים מעל הקצף.
אפייה:
אופים ב-180 מעלות כ-40 דקות, עד שהעוגה זהובה.
מפזרים אבקת סוכר כשהעוגה עוד חמה