טורשי – חמוצים עיראקים נדירים

תמר בוזגלו ניסים

חמוצים עיראקים: חגיגה של טעמים וצבעים על שולחן האוכל

החמוצים העיראקים הם הרבה יותר מתוספת למנה;

הם פיצוץ של טעמים, צבעים ומרקמים שמשדרג כל ארוחה והופך אותה לחוויה קולינרית.

עם שילוב מנצח של חמיצות עדינה, מתיקות עשירה,

פיקנטיות מעודנת וניחוחות עמוקים של תבלינים ארומטיים,

החמוצים האלה מספרים סיפור של מטבח עשיר ומסורת ארוכת שנים.

כל ירק מקבל חיים חדשים וסופג לתוכו את קסם התיבול הייחודי,

והופך למעדן ממכר שאי אפשר להפסיק לנשנש. בין אם כתוספת לבשר, לאורז,

לכריך או סתם כך בצלוחית נפרדת –

החמוצים העיראקים הם תמיד הלהיט של השולחן.

מתכון מאת תמר ניסים

המרכיבים-

לתערובת נוזלים –

ליטר וחצי חומץ

ליטר וחצי מים

לימון שלם סחוט

3 כפות בהרט לטורשי – קונים לחנויות תבלינים

12 שיני שום

כרפס כמה עלים

1-2 פלפל ירוק חריף

כף וחצי מלח

כף וחצי סוכר

פלפל שטה גרוס

עלי דפנה

פלפל אנגלי כפית גרגרים שלמים

הירקות –

כרובית גדולה לחתוך לפרחים

4-5 גזרים

קולורבי 1-2

פלפל אדום 2

רבע כרוב ירוק

ההכנה –

מכינים את כל הירקות חתוכים בקערה .

את הנוזלים והתבלינים שמים בסיר ומרתיחים.

לאחר שרותח סוגרים את האש.

מכניסים את כל הירקות לתוך הסיר הרותח.

סוגרים עם מכסה ונותנים לזה להתקרר.

לאחר מכן ממלאים צנצנות או קופסאות ומאחסנים בקירור.

וזה מוכן

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *