עוגת השוקולד הכי טובה שתכינו, בדיוק למסיבת סיום !

מסיבת הסיום הגיעה, וביקשו מכם להביא עוגת שוקולד – בגלל העוגה הזו כולם יבקשו מכם את המתכון!!

אופירה פחימה יחיא

המתכון של אופירה פחימה יחיא

מתכון לעוגת שוקולד של פעם
מתאימה לתבנית מלבנית בינונית למסיבות סיום וימי הולדת
המרכיבים-
6 ביצים בטמפרטורת חדר
1 ועוד 1/3 כוס סוכר
200 גרם מרגרינה או מחמאה או חמאה
4 כפות קקאו
3 כפות שוקולית
קורט מלח
1 כפית רום
1 כוס מים
100 גרם שוקולד מריר
1 ו 3/4 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
ההכנה –
העוגה מיועדת לתבנית מלבנית בינונית חד פעמי או תבנית קפיץ עגולה מס 26
לשמן את תחתית התבנית
בסיר לשים מחמאה , מים , שוקולד ,1/3 כוס סוכר , רום , קקאו ושוקלית ומבשלים הכל לנוזל שוקלדי .
לערבב תמיד שלא ישרף .
בקערת המיקסר לשים חלבונים ולהקציף עם כוס סוכר .
את החלמונים יש להוסיף לשוקולד ולערבב במהירות שלא תתקבל חביתה .
עכשיו נפעיל את המיקסר במהירות איטית ולהוסיף לאט לאט את קרם השוקולד , עכשיו נוסיף קמח מנופה ואבקת אפייה .
לצקת את הבלילה לתבנית ולאפות ב 170 מעלות 55 דקות .
להכניס קיסם לבדוק שיצא עם פירורים לחים , מעולה העוגה מכונה .
לציפוי :
שהייתי קטנה ההינו שומרים מהקרם שוקולד עם החלמונים המבריק ויוצקים על העוגה ,
אני לא עושה את זה היום כי עדיף להימנע מלאכול ביצים ובמיוחד חלמון שלא עבר אפייה .
אז הציפוי שלי :
1/2 מיכל שמנת מתוקה או קצפת פרווה השף הלבן של 250 מל
150 גרם שוקולד מריר
להמיס במיקרו לצקת על העוגה כשהיא חמה , לפזר סוכריות צבעוניות .
כל שנותר להינות כי זו העוגה הכי טעימה שיש בטעם של פעם
אוהבת אופירה יחיא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *