בצק פטנט שתמיד מצליח
זה בצק שמתאים גם ללחמניות וגם לעוגות לשבת
המרכיבים-
1/2 4 כוסות קמח
10 גר׳ שמרים יבשים (1 כף)
1/2 כוס סוכר
1 כפית שטוחה מלח
1/4 1 כוס מים
2 ביצים
ופטנט שעושה את הבצק סופר אוורירי – 3 קוביות קרח !!
ופטנט שעושה את הבצק סופר אוורירי – 3 קוביות קרח !!
80 גר׳ חמאה/מחמאה רכה מאוד (או 1/3 כוס שמן)
1 כפית דבש
להכנת סירופ סוכר:
2 כוסות מים
1/2 1 כוס סוכר
2 פלחי לימון
(כף רום לארומה. לא חייב אבל מומלץ)
– להרתיח בסיר קטן, לתת לבעבע כ-5 דקות ולכבות.
ההכנה –
בקערת מיקסר עם וו לישה, לשים את כל החומרים ולערבב כ-7 דקות על מהירות בינונית.
(הבצק יוצא דליל, לא להיבהל ובהחלט לא להוסיף קמח. לאחר ההתפחה הראשונה הכל מסתדר).
להעביר לקערה משומנת, לכסות ולהניח להתפחה של שעה וחצי. (ניתן להשאיר להתפחה גם בקערת המיקסר).
כעבור שעה וחצי להעביר את הבצק לשיש ולחלק ל-16 כדורים קטנים ולגלגל כל אחד מהם
(אל דאגה, הם תופחים שוב לגודל יפה לפני הכניסה לתנור)
ולהניח בתבנית פיירקס מלבנית משומנת (או מרופדת בנייר אפיה) בגודל 22/38.
להבריש בביצה טרופה את הכדורים, לזרות מעל שומשום ולהניח להתפחה נוספת של כ-20 דקות.
לאפות בתנור בחום 180 מעלות כ-30-25 דקות להשחמה מלאה.
להוציא מהתנור ולהבריש בהרבה סירופ סוכר.
בהצלחה ובתיאבון,
שבת שלום ומבורכת בטוב
בת שבע