מתכון לקרקרים מטריפים שלא מפסיקים לנשנש

צילום באדיבות מירי משה

 

המתכון לקרקרים שלא תפסיקו לנשנש

 

המרכיבים

450 גרם קמח או כל קמח כמו כוסמין ,מלא

שליש כוס שמן זית

3/4 כוס חלב או מים

6 גרם שמרים יבשים

כפית מלח

חצי כפית סודה לשתייה

רבע כוס שומשום

אופצייה להוספה

קצח

תימין יבש

בצל ירוק קצוץ דק

ומה שבא לכם גרעינים – חופן

ההכנה

נערבב לפי הסדר את החומרים לבצק חלק.

במידה ויחסר נוזלים תוסיפו טיפות מים.

נעטוף ונשים  את הבצק למנוחה של  חצי שעה.

נחלק ל 2

נרדד בעזרת ניירות אפייה למלבן בעובי דק של כ 2 מילימטר .

נחתוך בעזרת חותכן זיגזג ובעזרת סרגל לקוביות

רוחב 4/4 ס"מ.

ניקח מזלג וניצור חורים בכל קרקר.

אפייה 170-160 מעלות עד שזהוב

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *