שבלולי קינמון פשוט ממכרים מתכון של ליטל אשואל
המצרכים –
5 כוסות קמח
1 כף שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
2 ביצים בגודל L
1 כוס מים
200 גרם חמאה רכה קוביות
קורט מלח
סירופ סוכר:
1 כוס סוכר
3/4 כוס מים
לממרח הקינמון:
בקערה טורפים 150 גרם חמאה רכה
חצי כוס סוכר לבן,
חצי כוס סוכר חום
2 כפות מחוקות קינמון.
ההכנה –
מביאים לרתיחה ומבשלים 5-6 דק להסמכה קלה, מקררים לגמרי לפני המריחה על העוגה.
לממרח הקינמון:
בקערה טורפים 150 גרם חמאה רכה, חצי כוס סוכר לבן, חצי כוס סוכר חום ו2 כפות מחוקות קינמון. מוכן.
אופן הכנת הבצק:
בקערת המיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים קלות,
מוסיפים ביצים ומים ומתחילים לישה הבצק יעשה מעט חולי ולא יתאחד לגמרי בנתיים,
מוסיפים קוביות חמאה רכה ומלח ולשים עד לבצק אחיד רך ונעים. מתפיחים שעה עד הכפלת הנפח.
עיצוב:
אופציה 1:
מחלקים את הבצק לשניים, מרדדים למלבן יחסית דק,
מורחים חצי מכמות ממרח הקינמון מגלגלים ופורסים לשבלולים.
אופציה 2:
מחלקים את הבצק לשניים, מרדדים למלבן יחסית דק,
מורחים חצי מכמות ממרח הקינמון, פורסים לרצועות ומגלגלים רצועה רצועה.
מורחים בתערובת הברשה:
1 חלמון + כף חלב+ קורט מלח.
אופים ב180 מעלות למשך 25-30 דקות.
מברישים בסירופ.