עוגת סולת בטעם של פעם – בלי ביצים, בלי קמח

 

שרה יוסף

עוגת סולת בטעם של פעם – בלי ביצים, בלי קמח

 

שרה יוסף

 

 

המרכיבים-

1/2 כוס שקדים טחונים דק דק מולבנים
2.1/2 כוסות סולת
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
2 סוכר וניל
1/4 כפית סודה לשתייה
1/2 כוס מים
1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט
סירופ
2 כוסות סוכר./2 כוסות מים
1/2 כוס מיץ תפוזים
כפית מיץ לימון
ההכנה-
את כל החומרים לערבב ביחד בקערה .
לתת לבלילה לנוח חמש דקות .לבינתיים מכינים את הסירופ .
לשפוך את הבלילה לתבנית עגול או מלבנית עם נייר אפיה .
לחתוך חתכים לקוביות או מעויינים. לנעוץ שקד .
לאפות 180 מעלות כחצי שעה או יותר עד אשר העוגה זהובה קלות .
להוציא לסמן שוב ולשפוך חצי מכמות הסירופ לאפות שוב עד שיהיה צבע זהוב טוב
להוציא ולשפוך שוב את הסירופ הנותר .. באהבה מגי נגר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *