עוגת סולת בטעם של פעם – בלי ביצים, בלי קמח
שרה יוסף
המרכיבים-
1/2 כוס שקדים טחונים דק דק מולבנים
2.1/2 כוסות סולת
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
2 סוכר וניל
1/4 כפית סודה לשתייה
1/2 כוס מים
1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט
סירופ
2 כוסות סוכר./2 כוסות מים
1/2 כוס מיץ תפוזים
כפית מיץ לימון
ההכנה-
את כל החומרים לערבב ביחד בקערה .
לתת לבלילה לנוח חמש דקות .לבינתיים מכינים את הסירופ .
לשפוך את הבלילה לתבנית עגול או מלבנית עם נייר אפיה .
לחתוך חתכים לקוביות או מעויינים. לנעוץ שקד .
לאפות 180 מעלות כחצי שעה או יותר עד אשר העוגה זהובה קלות .
להוציא לסמן שוב ולשפוך חצי מכמות הסירופ לאפות שוב עד שיהיה צבע זהוב טוב
להוציא ולשפוך שוב את הסירופ הנותר .. באהבה מגי נגר