טוב תקשיבו !!!
שילוב מושלם של חמאת בוטנים ושוקולד ! 😍
חיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד ללא אפייה (תבנית ריבוע 20*20)
המרכיבים-
לבסיס:
400 גרם עוגיות טחונות דק ( אפשר לשלב פתיבר , לוטוס , עוגיות חמאה )
240 גרם חמאת בוטנים
150 גרם חמאה מומסת
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
4 כפות חמאת בוטנים
ההכנה-
בקערה מניחים עוגיות טחונות דק וחמאה מומסת, מערבבים היטב. ממיסים את חמאת הבוטנים עד מצב נוזלי ( תזהרו לא לשרוף את הממרח ), מוסיפים את הממרח אל העוגיות הטחונות, מערבבים היטב עד עיסה די דביקה ואחידה.
מרפדים תבנית ריבוע בנייר אפייה, מעבירים את בסיס העוגיות אל התבנית. משטחים היטב בעזרת גב של כף או בעזרת היידים בעדינות.
מכניסים את הבסיס להקפאה כ-20 דקות .
ממשיכי עם הציפוי: במיקרוגל ממיסים שוקולד מריר ו 2 כפות חמאת בוטנים בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.
את 2 כפות חמאת הבוטנים שנותרו מעבירים לשקית זילוף.
שלב הקישוט: לאחר קירור של הבסיס, מצפים עם השוקולד כך שכל הבסיס יהיה עם ציפוי, אפשר להיעזר בכף או פלטה קטנה.
מעל ציפוי השוקולד מזלפים פסים של חמאת הבוטנים שנותרה ובעזרת קיסם יוצרים צורה של שיש. מעבירים למקרר ל-20 דקות או עד שהשוקולד מתייצב.
מחלצים מהתבנית , בעזרת סכין חדה ( לא משוננת ) פורסים לריבועים. את החיתוכיות שומרים בקופסא אטומה במקרר כשבוע ימים.