סלט חצילים פיקנטי בתחמיץ – אתם חייבים להכין !

Hagit Hogi

סלט חצילים פיקנטי בתחמיץ – אתם חייבים להכין !

מאת – חגית חוגי

 

המרכיבים-

3 חצילים עדיף בלאדי

פלפל אדום

חצי פלפל חריף

5 שיני שום כתושות

מיץ לימון טרי

גרידה מלימון

מלח

3 כפות חומץ

כף פפריקה

חצי כפית כמון

חצי כפית סוכר

מלפפון חמוץ

כוסברה

פטרוזיליה

 

 

ההכנה –

 

בערך שלושה חצילים עדיף באלדי לחתוך מעט הקליפה מסביב (זברה) לחתוך פרוסות לא דקות.

בינוניות. להניח במסננת ולפזר מלח. להשאיר שעתיים בערך כך.

אחרי שעתיים לקחת החצילים ולנגב היטב היטב

לחמם במחבת שמן עמוק כשחם לטגן החצילים

אחר כך, ולהעביר לנייר סופג

לטגן במעט שמן פלפל אדום (גמבה) חתוכה קוביות קטנות,חצי פלפל חריף למי שאוהב.

להוסיף חמש שיני שום כתושות לשמן לערבב חצי דקה ולהסיר מהאש.

להוסיף מיץ מלימון אחד, מעט גרידת לימון.. מלח מעט..שלוש כפות חומץ..כף גדושה פפריקה..חצי כפית כמון..חצי כפית סוכר.

מי שאוהב חריף יכול להוסיף פפריקה חריפה..

 

לטעום הרוטב ואם חסר משהו זה הזמן להוסיף.

לקצוץ מלפפון חמוץ במלח קטן קטן.

מעט כוסברה או פטרוזיליה מה שאוהבים.

להניח החצילים בשכבה בקופסא מעל לשים מהרוטב, מלפפון חמוץ וירק ירוק שבחרתם.

כך להניח שכבה על שכבה.

אם הרוטב לא מספיק ניתן להוסיף טיפת מים.

כל החצילים צריכים להיות מרוחים ברוטב.

להכניס לקירור

משתבח אחרי יום.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *