מגש מופלא של פרגיות עם ירקות צלויים בתנור – הוראות מדוייקות איך להכין

יוכי דהן

מגש מופלא של פרגיות עם ירקות צלויים בתנור – הוראות מדוייקות איך להכין

פרגיות וירקות בתנור
זה מתכון קל וטעים ללא צורך בהכנות מוקדמות
פשוט לעקוב אחרי הוראות ההכנה
ויוצא לכם מגש נפלא
המתכון מאת יוכי דהן
כמו שקובי אדרי אומר – קשה ??? לא קשה ….
המרכיבים- 
למרינדה:
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
חצי כפית כמון
חצי כפית פלפל שחור
כפית מלח
כף שום כתוש
שתי כפות דבש
שתי כפות שמן זית
כף מים פושרים
1 ק״ג סטייק פרגית נקי
לירקות:
חבילה שעועית ירוקה מופשרת (800 גרם)
קוביות קטנות מבטטה אחת גדולה
25 עגבניות שרי שלמות
בצל אחד גדול חתוך לרצועות
שתי כפות שמן זית
רבע כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח גס
ההכנה- 
1. נכין בקערה את המרינדה. נכניס את כל מרכיבי המרינדה לקערה ונערבב לקבלת מרינדה אחידה.
2. ⁠נוסיף את הפרגיות לקערה ושוב נערבב היטב עד שכל הפרגיות עטופות במרינדה, נניח בצד.
3. ⁠נכין את המצע, בתבנית גדולה ועל גבי נייר אפיה נניח בצורה מוסדרת את השעועית הירוקה המופשרת,
את קוביות הבטטה (לא לחתוך גדול מידי), את השרי ואת רבעי הבצל.
4. ⁠נתבל את המצע בהזלפה עדינה של שמן זית, קצת פלפל שחור גרוס וקצת מלח גס.
נכסה את התבנית בנייר אפיה, מעל נייר כסף!!! ונכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות טורבו ל כשעה.
5. ⁠לאחר שעה לאחר שהירקות אפויים מספיק ורכים,
נניח את כל הפרגיות עם הצד החלק (כלפי מעלה בצורה מסודרת בתבנית מעל למצע שלנו.
נסיר את נייר האפיה, והכסף נרים את הטמפ׳ ל-210 מעלות, לנעביר
לאפייה בטורבו קו עליון עוד 10-15 דק להשחמה יפה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *