עוגיות מכונה מרוקאיות – פריכות והכי טעימות מתכון מסורתי

 

 

אורית ברוהפקר

עוגיות מכונה מרוקאיות: הטעם האותנטי של סבתא בביס אחד

ישנם מאפים שמחזירים אותנו ישר לזיכרונות ילדות, למטבח של סבתא,

ולריחות המתוקים שמילאו את הבית בימי שישי או לפני חגים.

עוגיות מכונה מרוקאיות הן בדיוק כאלה – פריכות,

נימוחות ובעלות צורה ייחודית, הן סמל לחום, למסורת ולאהבה אינסופית שהושקעה בכל עוגייה.

אם אתם מתגעגעים לטעם המיוחד של העוגיות שסבתא שלכם הייתה מכינה במכונה הישנה,

המתכון הזה יגלה לכם את כל הסודות להכנת עוגיות שישחזרו את הטעם האותנטי והבלתי נשכח,

ויביאו את ניחוחות המטבח המרוקאי היישר לשולחן שלכם.

המרכיבים-

קילו קמח

200 גרם חמאה או מרגרינה מזולה או אחרת

כוס סוכר

כוס שמן

כוס מים קרים או מיץ תפוזים

2 שקיות אבקת אפייה

2 שקיות סוכר וניל

רבע כפית מלח

אם רוצים תוספות – או שומשום או קוקוס – כחצי כוס

כף זרעי אניס

ההכנה –

לשים את כל המרכיבים שכתובים למעלה במיקסר וללוש לבצק אחיד וחלק .

את התוספות להוסיף בסוף הלישה.

לתת לו לנוח חצי שעה.

לשים במכונה של עוגיות וליצור עוגיות מאורכות .

אם אין אפשר לרדד ובעזרת גלגלת של פיצה לחתוך למלבנים מאורכים.

או פשוט להכין כעכים או עוגיות עם קורצנים.

אפייה 170 מעלות חצי שעה או עד הזהבה

בתאבון שבת שלום !

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *