פרגיות עם אפונה ותפוחי אדמה ברוטב מהמם
מתכון מושלם לשבת
גלית טל
המרכיבים-
קילו וחצי פרגיות עם עור לתנור או כרעיים חצויים.
2 בצלים
2 כפות סילאן
כפית כורכום
כף פפריקה
מלח
פלפל שחור
מרק עוף
4 תפוחי אדמה לרבעים
2 כוסות אפונה
ההכנה –
לטגן 2 בצלים גדולים להשחמה אך לא לשרוף
להניח את הפרגיות ( כרעים )
עם העור כלפי מטה ולטגן 2 דקות
להוסיף 2 כפות סילאן
ולטגן ולהפוך מידי פעם להשחמה
להוסיף
כפית כורכום
כף פפריקה מתוקה
פלפל שחור
מלח
ומעט מרק עוף
לטגן מספר שניות
להפוך את הפרגיות לצד של העור כלפי מעלה
להוסיף תפוחי אדמה רבעים
2 כוסות אפונה
מים עד כיסוי
לבשל רבע שעה , לטעום ולתקן טעמים.
ולהכניס לתנור לחום 170 לשעה
מכוסה .
ועוד חצי שעה בלי כיסוי
בתאבון