תפוחי אדמה ברוטב מרוקאי – מנה שלא תשכחו

אורטל לוי

 

תפוח אדמה ברוטב מרוקאי
זו מנה מהממת שלא תשכחו
המרכיבים-
2 עגבניות
4 שיני שום
חופן כוסברה
גמבה אדומה
2 פלפלים חריפים – או אחד
כף רסק עגבניות
כף פפריקה
כפית מרק עוף
מעט כורכום
מעט כמון
מלח
פרוסות תפוחי אדמה מ- 5 תפוחים בערך
ההכנה –
לשים בסיר מחבת על אש נמוכה מעט שמן
2 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות קטנות
3-4 שייני שום מקולפים
חופן גדולה של כוסברה קצוצה
גמבה אדומה חתוכה לרצועות
2 פלפלים חתוכים לרצועות
כל זה לשים יחד על אש נמוכה עם מכסה סגור כחצי שעה
להוסיף ככוס מים עם כף רסק
כף פפריקה מעורבבת עם מעט שמן
כפית מרק עוף
מעט כורכום (כחצי כפית )
ומלח
לתת לזה להתבשל על אש בינונית
ולהוסיף פרוסות תפוחי אדמה / ואפשר גם להוסיף דג טונה/ סלומון מה שאוהבים
בישול אש יותר גבוהה בהתחלה כדיי שהתפוחי אדמה יתרככו ואז להנמיך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *