מתכון ל"כמו" מפרום צמחוני ללא מילוי

 

ישראלה אזולאי
"מפרום" צמחוני משגע(ללא מילוי)
מחצילים ותפוחי אדמה, בסגנון טריפוליטאי ,נפלא כתוספת על קוסקוס
מאת ישראלה אזולאי 
המרכיבים-
חציל
בהרט
מלח
שמן
2 תפוחי אדמה
קמח
ביצים
רסק
רוטב –
בצל
3 שיני שום
קינמון
פפריקה
פלפל שחור
מלח
רסק עגבניות
ההכנה –
חציל אחד פרוס לפרוסות, אותן נמליח, ונניח שיזיעו.
ננגב ונכניס לקערה.
נקלף ונחתוך לפרוסות, שני תפוחי אדמה, אותן נוסיף לחציל.
בקערית קטנה נערבב:
שלושת רבעי כפית בהרת למפרום(נקרא גם בזאר,חררת')
מעט מלח,כף שמן.
נשפוך לקערה עם הירקות,ונערבב.
נכין צלחת עם קמח,וקערה עמוקה עם בלילה של:
4 ביצים
חבילה רסק קטן(100 גרם)
4 כפות מים.
נערבב היטב.
נטבול את הפרוסות בקמח, ונעביר לבלילה, ונטגן בשמן חצי עמוק עד צבע שחום, משני הצדדים.
נעביר לנייר סופג.
בסיר סוטז' רחב, נטגן  בצל קצוץ.
כשמזהיב נוסיף:3 שיני שום כתושות, חצי כפית קינמון, כפית פפריקה מתוקה משומנת, חצי כפית פלפל שחור גרוס, חצי כף מלח,3 כפות רסק.
נטגן מעט. נסדר מעל את הפרוסות, בצורת רעפים, בשכבה אחת.
נוסיף מים רותחים עד גובה שלושת רבעי התבשיל,
ננמיך להבה, ונבשל עד ריכוך , בערך 35 דקות(יש לעקוב אחרי מצב המים, ולהוסיף מעט מהצד באמצע הבישול)
נ.ב: לא לערבב עם כף בזמן הבישול, רק לנער מצד לצד
יוצא מעדן😀

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *