מתכון קובה חמוסטה מושלמת
המרכיבים-
למעטפת –
4 כוסות סולת(אפשר לשים גם רבע כוס ג'רישה)
בערך 1 וחצי מים פושרים
5 כפות שמן,
מעט מלח
מערבבים ומניחים בצד.
למילוי –
חצי קילו בשר טחון
בצל גדול
בהרט
למי שאוהב -כמון ,כוסברה
למרק –
סלרי עלים צרור
צרור מנגולד גדול
חצי צרור שמיר
מעט כורכום
שום חתוך
לימון סחוט 1-2 לימונים
מלח
פלפל שחור
צ'ילי גרוס מעט
ההכנה –
מילוי של הבשר מטגנים בצל ומוסיפים בשר ותבלינים מאדים עד שכל הנוזלים מצטמצמים.
מוסיפים תבלינים ומקררים.
מכינים את הקובות.
מרק –
מטגנים את כל העלים קצוצים.
מוסיפים תבלינים ומים כמו למרק .
מבשלים את הקובות כ- 20 דקות במרק ומגישים.
במידה ורוצים מילוי בבשר ,סיסקה ,
אפשר כמעט מכל חלק מספר 5,או אסאדו או צלעות-
מבשלים כמה שעות על הגז רק במים רותחים מלח פלפל שחור עד לריכוך
אפשר גם בסיר לחץ.
אחר כך טוחנים עם התבלינים והרבה בצל מטוגן