בסבוסה שקדים – מתכון מהמם

אלין כהן שוורץ

 

בסבוסה שקדים זו העוגה הכי טעימה באחריות

עפ"י מתכון של אורלי חרמש

המרכיבים-

 תבנית  25/30
100 גרם חמאה /מחמאה מומסת.
רבע כוס שמן
רבע כפית מלח
3/4 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
כפית תמצית שקדים
2 ביצים
גביע שמנת חמוצה (לפרווה ניתן להחליף ביוגורט צמחי או חלב )
כוס קמח תופח
כוס וחצי סולת
כפית אבקת אפייה
חצי כוס שקדים טחונים
לקישוט
שקדים שלמים סירופ-
כוס מים
כוס סוכר
תמצית שקדים או מי ורדים כפית
מיץ מלימון
ההכנה –
לבשל את הסירופ עד שמסמיך. מקררים .
העוגה –
לערבב יחד את כל החומרים לפי הסדר.
לאחר מכן להעביר לתבנית. לחתוך לריבועים.
להדק לתבנית ונעוץ שקד על כל ריבוע
אפייה 180 מעלות כ- 30-40 דקות
לאחר שיוצאת מהתנור להשקות בסירופ.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *