עוגת מילפיי במילוי וניל צרפתי
מצרכים בכוס ח.פעמי קר
מאת אסתי זוהר
המרכיבים-
חבילת בצק עלים
3 אריזות שמנת מתוקה
סהכ 750 מיל
6 כפות אינסטנט פודינג וניל צרפתי
1/2 כוס סוכר
1/2 1 כוסות חלב
ההכנה –
אופן הכנת הבצק :
לחתוך את הבצק לשלושה חלקים שווים
לרדד כל חלק לעלה בגודל תבנית חד פעמית בינונית
לחורר את הבצק עם מזלג
להניח על גבי נייר אפיה בתבנית של תנור
ולאפות ב 180 מעלות עד להזהבה .כל עלה בצק בנפרד .
להכין באותו אופן את שאר חלקי הבצק .
הקרם –
להקציף היטב היטב את כל מרכיבי הקרם על למרקם של קצפת יציבה
ההרכבה :
להניח שכבה של בצק אפוי בתוך תבנית חד פעמית בינונית
למרוח מחצית מהקרם צרפתי
להניח שכבת בצק אפוי נוספת מעל הקצפת ומעל שוב שכבת בצק .
מעל ניתן לפזר אבקת סוכר
או לצפות בשוקולד חלב
לציפוי שוקולד:
להמיס במיקרוגל בפולסים
150 גרם שוקולד חלב
25 גרם חמאה
כפית אבקת סוכר
אחרי שנמס לערבב היטב
ולמרוח את העוגה בשוקולד המומס !
מעל ניתן לזלף קישוט פסים משוקולד לבן
להקפיא ל 15 דקות את העוגה עם הציפוי ורצוי מאוד לחתוך מיד עם סכין משוננת לריבועים
באהבה אתי זוהר 