עוגת קרמבו פיסטוק
מהממת וטעימה סוף!
מאת אסתי זוהר מטבח אותנטי
המרכיבים-
1 3/4 כוסות קמח
שקית א.אפיה
שקית סוכר וניל
3/4 כוס סוכר
1/4 כוס קוקוס/קמח שקדים
3/4 כוס חלב/תחליף
3/4 כוס שמן
2 ביצים L
לזיגוג לאחר אפיה :
2 כפות סוכר
1/4 רבע כוס מים רותחים
מערבבים היטב עד שהסוכר נמס
כפית סוכר וניל/חצי כפית תמצית רום
אופן הכנה-
בקערה מניחים את הקמח הוניל סוכר וא. אפיה
מערבבים קלות .
מוסיפים את
השמן, מיץ תפוזים, והביצים
מערבבים בעזרת מטרפה ידנית את כל המצרכים לתערובת חלקה אין צורך במיקסר !
יוצקים את הבלילה לתבנית רינג משומנת קוטר 24/26
מכניסים לאפיה בחום 180 מעלות כ 17-20 דקות
או עד שקיסם יוצא יבש
לקצפת :
500 מ' שמנת מתוקה
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
2 כפות סוכר
להקציף היטב את כל מרכיבי הקצפת ולהוסיף לקצפת
3/4 כוס חלב בתנועות עטיפה
לציפוי פיסטוק:
200 גרם שוקולד לבן
1 כף מחית פיסטוק
2 כפות שמן קנולה
ממיסים במיקרוגל את השוקולד מוסיפים את השמן ואת כף מחית פיסטוק .
הרכבת העוגה –
לאחר הוצאת העוגה מהתנור מטפטפים מסירופ סוכר על גבי העוגה החמה .
שומרים בצד 3-4 כפות מהקצפת .
מורחים את יתרת הקצפת
על גבי העוגה ומיישרים
מכניסים להקפאה לפחות שעה שעתיים .
מוציאים ומורחים את ציפוי פיסטוק מעל .
מקפיאים לכמה דקות עד להתקשות הציפוי
ומקשטים מסביב בקצפת שהשארנו בצד .
מכניסים לקירור לפחות 5 שעות .
שבת שלום 🙌
אסתי זוהר