עוגת קרמבו פיסטוק מהממת

עוגת קרמבו פיסטוק

מהממת וטעימה סוף!

מאת אסתי זוהר מטבח אותנטי

 

 

המרכיבים-

 

1 3/4 כוסות קמח

שקית א.אפיה

שקית סוכר וניל

3/4 כוס סוכר

1/4 כוס קוקוס/קמח שקדים

3/4 כוס חלב/תחליף

3/4 כוס שמן

2 ביצים L

 

לזיגוג לאחר אפיה :

2 כפות סוכר

1/4 רבע כוס מים רותחים

מערבבים היטב עד שהסוכר נמס

כפית סוכר וניל/חצי כפית תמצית רום

 

אופן הכנה-

בקערה מניחים את הקמח הוניל סוכר וא. אפיה

מערבבים קלות .

מוסיפים את

השמן, מיץ תפוזים, והביצים

 

מערבבים בעזרת מטרפה ידנית את כל המצרכים לתערובת חלקה אין צורך במיקסר !

יוצקים את הבלילה לתבנית רינג משומנת קוטר 24/26

מכניסים לאפיה בחום 180 מעלות כ 17-20 דקות

או עד שקיסם יוצא יבש

 

לקצפת :

500 מ' שמנת מתוקה

4 כפות אינסטנט  פודינג וניל

2 כפות סוכר

להקציף היטב את כל מרכיבי הקצפת ולהוסיף לקצפת

3/4 כוס חלב בתנועות עטיפה

 

לציפוי פיסטוק:

200 גרם שוקולד לבן

1 כף מחית פיסטוק

2 כפות שמן קנולה

ממיסים במיקרוגל את השוקולד מוסיפים את השמן ואת כף מחית פיסטוק .

 

הרכבת העוגה –

לאחר הוצאת העוגה מהתנור מטפטפים מסירופ סוכר על גבי העוגה החמה .

 

שומרים בצד 3-4 כפות מהקצפת .

מורחים את יתרת הקצפת

על גבי העוגה ומיישרים

מכניסים להקפאה לפחות שעה שעתיים .

מוציאים ומורחים את ציפוי פיסטוק מעל .

מקפיאים לכמה דקות עד להתקשות הציפוי

ומקשטים מסביב בקצפת שהשארנו בצד .

 

מכניסים לקירור לפחות 5 שעות .

 

שבת שלום 🙌

אסתי זוהר

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *