עוגת תפוחים מהמטבח ההונגרי כמו של סבתא

צופית בן יוסף

עוגת תפוחים הונגרית.

עוגת תפוחים הונגרית הטעם המנחם של בית סבתא!

ישנם מאכלים שיש להם את הכוח להחזיר אותנו אחורה בזמן, למטבח של סבתא

 לניחוחות החמים של תפוחים ואגוזים, ולטעם המיוחד של פעם. עוגת תפוחים הונגרית היא בדיוק כזו

שכבות של בצק פריך, מילוי עשיר של תפוחים מתוקים וקינמון, עם אגוזים קצוצים שמוסיפים קראנצ'יות מפתיעה.

זוהי עוגה שהיא לא רק קינוח, אלא חוויה של נוסטלגיה,

חמימות וטעם שאי אפשר לשכוח.

אם אתם מחפשים מתכון שיעורר בכם געגועים, ויביא את הקסם של המטבח ההונגרי האותנטי ישירות לשולחן שלכם,

מאת צופית בן יוסף

 

המצרכים –

לבצק:

200 ג' חמאה או מרגרינה רכה.
3/4 כוס אבקת סוכר(אפשר להמיר לתחליפי סוכר)
2 כוסות קמח
למלית:
5 תפוחים גדולים  קלופים ופרוסים לריבועים.
כפית קינמון
2 כפות מייפל.
חצי כוס סוכר
50 גרם חמאה או מחמאה.
מעט מים
כפית וחצי קורנפלור.

אופן ההכנה –
הכנת בצק

לערבב את הסוכר והחמאה
להוסיף את הקמח וללוש לבצק נעים למגע וחלק.
לחצות את הבצק ל 2 . חלק אחד לשים בקירור.
לשטח מחצית הבצק בתבנית עגולה מס 20 ולאפות 10 דקות להוציא ולקרר.
בינתיים בסיר נבשל כרבע שעה תפוחים סוכר, קינמון, חמאה, מייפל ומעט מים.
בסוף נערבב קורנפלור במים ונוסיף לתערובת התפוחים.

נוריד מהאש
ונקרר.
נעביר את התפוחים לתבנית מעל הבצק ולמעלה נפורר את חצי הבצק שהשארנו בצד. אפשר לגרד בפומפייה.
להכניס לתנור – זמן אפיה בערך 40 דקות.
חום- 160

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *