גיבץ' מבית אמא זה פשוט ללקק את האצבעות 
מאת רוית משה
המרכיבים-
ירקות שאני שמתי:
בצל גדול חתוך לקוביות
קישוא גדול חתוך לקוביות
2 גזרים חצאי פרוסות
חצי פלפל אדום, ירוק וצהוב חתוכים לרצועות
חציל קטן קוביות
רבע כרוב רצועות
10 עגבניות שרי תמר חתוכות ל 4
3 שיני שום כתוש
ההכנה-
לשים קצת שמן זית בסיר גדול ולטגן את הבצל עד ששקוף ,
באמצע הטיגון להוסיף כפית סוכר(מאזן את החומציות),
להוסיף בהדרגה לפי הסדר הזה:
גזר , פלפלים, קישוא, חצילים, כרוב ועגבניות להוסיף כפית מלח לסגור מכסה .
ולערבב הכל כמה דקות עד שהמסה בסיר קצת יורדת
להוסיף תבלינים ולטגן דקה : 2 כפיות פפריקה מתוקה, כפית מרק עוף , חצי כפית פלפל שחור ,
קצת צ'ילי גרוס, כפית שמיר יבש ( לא חייב אבל מוסיף המון לטעם)
להוסיף 2 כפות רסק עגבניות ו 2 כפות רוטב צילי מתוק
לערבב. להוסיף קצת מים רותחים
(לא הרבה, אנחנו לא רוצים שהירקות יהפכו למרק)
להביא לרתיחה לסגור מכסה ולהוריד לאש קטנה.
לבשל כ 45 דק' עד שמתרכך
לאחר מכן לשפוך את התערובת לתבנית פיירקס
ולשים בתנור 180 מעלות כחצי שעה. מעדן ובתיאבון 