המתכון לחומוס שמתבשל בכל בית מרוקאי
זה טעים צמחוני ומזמין
עם חלה טרייה זה תענוג
המרכיבים-
חצי ק"ג גרגירי חומוס
להשרות עם כפית אבקת סודה לשתייה לילה שלם(לא חייב סודה לשתייה למי שאין, פשוט כך זה מתרכך מהר יותר)
שום
פפריקה
פפריקה חריפה
כורכום
מלח
שמן
כוסברה
ההכנה –
את החומוס מסננים.
מרתיחים בסיר עם מים כ 20 דקות או עד שהחומוס מתקלף, שוטפים מתחת לברז ומסירים את הקליפה.
מחממים שמן בסיר ושמים חתיכות שום קצוצות דק (קצצתי ראש שלם של שום) ,את הגרגירי חומוס
ומתבלים בפפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, כורכום, מלח, מכסים את החומוס במים (בערך כוס וחצי/ 2 כוסות של מים) ומפזרים כוסברה.
מבשלים על להבה נמוכה מאוד! כשעתיים עד שהחומוס מתרכך והרוטב מסמיך.