דובשניות המתכון המסורתי לחג
מאת תמי מורד
המרכיבים-
3 כוסות קמח
כפית אבקת סודה לשתייה
כפית קקאו
חצי כפית קינמון
מעט ציפורן טחון (לא חובה אבל משדרג את הטעם)
3/4 כוס סוכר
חצי כוס דבש
2 ביצים
1/3 כוס שמן
ההכנה-
לשים את כל היבשים בקערה, לעשות גומה באמצע ולהוסיף את הדבש,
הביצים והשמן,
ללוש את הבצק עד לקבלת בצק רך וגמיש, אם עדיין הבצק לא מתגבש ניתן להוסיף כף מים,
ליצור עיגולים עם ידיים משומנות מעט (לא למעוך) ולשים על נייר אפיה בתבנית במרווחים
לאפות בתנור שחומם מראש על 190 מעלות (אפיה רגילה) למשך 12 דקות בדיוק.
לצנן לחלוטין
לשים אבקת סוכר בשקית ניילון לזרוק כל פעם 3-4 עוגיות לשקשק
את השקית עד שאבקת הסוכר נטמעת בעוגיות ולהעביר לקופסא אטומה.
ב ה צ ל ח ה .