אורז חגיגי עם צנוברים או שקדים ובצל מטוגן
מתכון – ורד מנשה אהרון
המרכיבים-
2 כוסות אורז יסמין או בסמטי
4 כוסות מים חמים
חצי כף מלח
בצל גדול
שקדים שלמים (ללא קליפה) או צנוברים
ההכנה-
שוטפים היטב את האורז .
מחממים סיר עם 2 כפות שמן.
מטגנים את האורז.
מוסיפים מלח ומים, כשהמים מבעבעים מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 20 דק׳.
כשהאורז מוכן, מחכים 10 דק׳ ומפרידים בעדינות עם מזלג.
חותכים בצל גדול לרצועות דקות.
מחממים מחבת עם כף שמן.
מטגנים את הבצל ומוסיפים את השקדים.
מטגנים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מדי פעם.
מוסיפים מעט מים ומטגנים עד שהבצל והשקדים מתקרמלים.
**זה לוקח קצת זמן אבל חשוב מדי פעם להוסיף מים ולערבב.**
מוסיפים את הבצל והשקדים לאורז ומערבבים.
בתאבון 💛