פרחי פילו מאפה חגיגי לשולחן של החגים
מילוי של עוף ועוד
מתכון מאת לימור שמואל
המרכיבים-
בצק פילו מופשר
שמן
מילוי –
כחצי קילו חזה עוף או פריות
רבע כוס שקדים פרוסים
רבע כוס חמוציות
3 כפות סילאן
2 בצלים
ההכנה –
לוקחים את החזה עוף ומבשלים במים עם מלח ופלפל שחור כ- רבע שעה עד שמוכן.
מקררים ומפוררים אותו.
במחבת רחבה מטגנים את הבצל לקירמול טוב טוב.
מוסיפים לבצל מלח פלפל שחור וסילאן.
אפשר מעט כורכום או כל תבלין שבה לכם גם בהרט מתאים.
מוסיפים חמוציות ושקדים.
מקררים טוב.
פותחים את הדף פילו משמנים מעט ומגלגלים בצורת שבשבת.
שמים את המילוי במרכז וסוגרים מהצדדים .
הופכים על נייר אפייה כך שהפרח כלפי מעלה .
אפייה 180 מעלות עד שזהוב .