אפשר להכין כעוגה או מאפינס
מאת חני קונאשוילי
מאפינס תמרים ואגוזים
5 דקות הכנה לבחוש ולתנור
עוגת תמרים ואגוזים רכה ועסיסית
חני
המרכיבים-
3 ביצים L
1כוס סוכר
1 כוס שמן
1סוכר וניל
3/4 מיכל ממרח תמרים
1 אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה.
1כפית קינמון
2 וחצי כוסות קמח
ההכנה –
לערבב יחד הכל לפי הסדר .
לערבב היטב
למלא כוס במים רותחים לשים תיון לחצי דקה.
לשפוך לתערובת העוגה לערבב היטב.
להוסיף עוד רבע כוס מים רתחים.
אני אפיתי במאפינס משומנות
או לשמן 2 אינגלישקייק גדולות או 3 קטנות יותר.
לשפוך את התערובת ולאפות ב 170מעלות.
אחרי 5 דקות אפיה לפתוח להוציא מעט את העוגה ולפזר אגוזי מלך מלמעלה.
כך הם לא שוקעים.
לאפות כ35 דקות.