אורז עשיר בסגנון מרוקאי
טעם טעים
מתכון מאת אסתי
המרכיבים-
1 בצל חתוך לרצועות דקות
1 כוס וחצי אורז
1 כף שמן
5 כפות תבלין לאורז בסגנון מרוקאי (ניתן להשיג בחלקת תבלינים בסופר או בחנות תבלינים)
מלח
פלפל לבן
חצי כפית מרק עוף
ההכנה-
בסיר מחממים כף שמן
מטגנים את הבצל עד להזהבה מוסיפים את האורז ונותנים טיגון
גם לאורז לכמה דקות 3-4 דקות עד שכל האורז מקבל צבע לבן ומצופה בשמן .
מוסיפים את התיבול המרוקאי מעט מלח .מעט פלפל לבן ומרק עוף ומערבבים היטב .
מוסיפים 2 כוסות ורבע מים רותחים(מי שאוהב אורז ממש רך שיוסיף עוד רבע כוס מים )
מתבלים
רבע כפית מלח
רבע כפית מרק עוף
קמצוץ פלפל לבן
טיבול לאורז מרוקאי
מערבבים היטב
מביאים לרתיחה
מנמיכים את הלהבה להכי נמוך
מכסים בנייר אפיה ומכסה
מבשלים כ 12 דקות
מכבים ומעבירים מיד לשיש על גבי מגבת רטובה
מחכים 10 דקות
במידה ולא השגתם תיבול מרוקאי לאורז תשימו –
חופן חמוציות ,קצת כורכום ,קצת כמון , כוסברה יבשה,פ טרוזיליה יבשה,
מעט סומק