תבשיל אסאדו צלוי ברוטב מיוחד – חליה

 

חני קונאשוילי

 

חליה עם בשר
תבשיל בשר שפונדרא (אסאדו עם עצם) ברוטב גאורגי
מאת חני קונאשוילי
המרכיבים-
קוביות אסאדו קילו וחצי לפחות
להרתיח פעמיים ולשטוף היטב.
בסיר גדול לשים:
3 בצלים גדולים קצוצים
2 כפות רסק עגבניות
1כף תמר הינדי ( צו)
1כף גדושה שום כתוש
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
כוסברה טחונה יבשה
מעט פלפל סודניא
3עלי דפנה יבשים
חצי צרור כוסברה טריה קצוצה דק.
מעט שמן.
ההכנה –
להרתיח את הבשר פעמיים ולשטוף היטב.
להניח בסיר .
לערבב את כל שאר החומרים  לעיסה.
לסדר מעל את הבשר.
לשים על האש.
כשזה מבעבע להוסיף מים עד כמעט כיסוי הבשר.
להביא לרתיחה לערבב היטב.
להנמיך את האש ולבשל שעתיים וחצי מכוסה עם מכסה רק חצי.
מידי פעם לערבב.
להוסיף מלח ולתקן תיבול אם צריך.
לבשל עוד חצי שעה או עד שהבשר רך רך.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *