מתכון ללחוח תימני
הסוד – כל פעם לפני ששמים בלילה צריך לקרר את המחבת .שימו קערה עם מים וקרח ליד הגז .
המרכיבים-
3 כפות סולת
4 כוסות קמח
חצי כף מלח
2 כפיות שמרים
4 כוסות מים
ההכנה –
מערבבים יחד את הכל בקערה .
מחכים שזה יתפח 30 דק
משמנים את המחבת ויוצקים עם מצקת למחבת
מחממים
עד שנוצרות עיניים(חורים) .
מעבירים למגש.
אחר כך מקררים את המחבת לפני ששמים עוד פעם.
אחרי כל לחוח צריך להרטיב את תחתית המחבת הפוכה, מתחת לברז (או בקערה עם קרח)
בערך 10 שניות לנגב ושוב לצקת מהבלילה!
בתאבון
לא להיבהל אם הראשון לא יוצא מוצלח