עוגת סולת ספרה עוגה המקורית של צפון אפריקה
מתכון מאת אבי שריד
המרכיבים-
כוס מיץ תפוזים
כוס שמן ,
כוס מים רותחים
כף תמצית ווניל,
קילו סולת,
שקית אבקת אפיה
כוס סוכר
ההכנה –
מערבבים במיקסר עם וו לישה ( גיטרה)מספר דקות ,
מעבירים את העיסה לפיירקס
40-20 משמנים את הפיירקס ומסדרים ומיישרים את העיסה.
מכסים את הפיירקס ל 20 דקות
לאפשר לסולת לספוג .
לאחר מכן לסמן מעויינים עם סכין עד הסוף.
מרטיבים שקדים קלויים ושמים על כל מעוין ולוחצים מעט , מרטיבים את השקדים כדי שלא ישרף בתנור.
מכניסים לתנור ל-180 מעלות טורבו ל-40-45 דקות .
הכנת הסירופ:
חצי קילו סוכר
3 כוסות מים להרתיח 10 דקות ,
לאחר מכן מיץ מלימון אחד כף סילאן,
6 טיפות מי ורדים , ל
ערבב ולהרתיח עוד 7 דקות .
לאחר שמוציאים מהתנור שוב מסמנים את הצורה המעויינת
ושופכים את הסירופ חם ( לא רותח)
תהנו