פרגיות ממולאות
מאת מלי מלכה
המרכיבים-
קילו פרגיות חתוכות ונקיות.
כוס אורז
בצל
עגבניה
כוסברה
שמיר
חצי כטס חמוציות
מחח
פלפל
מעט קינמון או בהרט
תיבול הפרגיות
פפריקה
שמן זית
מלח
2 כפות סילאן
ההכנה –
לבשל אורז כמה דרות במים רותחים ולסנן
לערבב עם בצל מטוגן, עגבניה קצוצה , ירק ותבלינים
להניח על קרש חיתוך את הפרגית ולמלא באורז לגלגל בעדינות לקפל אפשר לסגור בקיסמים קטנים שהחלק הפתוח קלפי מטה. להניח יפה בתבנית גדולה עם נייר אפיה.
עכשיו נעבור לתיבול
לערבב כחצי כוס שמן זית פלפל פפריקה גרוסה מתוקה כף,ככפית מלח , סילן ורבע כוס מים לערבב היטב. למרוח על הפרגית להניח גם שיני שום עם הקליפה.
לאפות בתנור
על 180מעלות 55דקות.
ממליצה כל עשר דקות לפתוח תנור ולהשקות את הפרגית ברוטב בכדי שלא יתייבשו חג שמח