עוגת גבינה בחושה קלה ונהדרת

אסתי זוהר

מתכון לעוגת גבינה מושלמת

ללא הקצפה או הפרדת ביצים !

לתבנית קטנה קוטר 22

או 20/20 ריבוע

תודה לאסתי זוהר על המתכון הנהדר

המרכיבים

לבסיס:

300 גרם – 3 כוסות קמח כוס ח"פ שקוף(180 מ')

חצי  כוס סוכר

ביצה L

1 שקית אבקת אפיה

1 שקית סוכר וניל

כוס חמאה מומסת או שמן

 

למילוי גבינה –

3 גביעי גבינה לבנה (750 גר')

3/4 כוס סוכר

2 כפות מלאות אינסטנט פודינג וניל

3 ביצים

מעט גרידת לימון

 

ההכנה

בקערה מכניסים את כל מרכיבי הבסיס ומערבבים היטב בעזרת מזלג עד לקבלת בצק פירורי

מהדקים היטב על תבנית אפייה .

 

הכנת המילוי:

 

בקערה נפרדת מכניסים את כל מרכיבי המילוי ומערבבים היטב לאיחוד.

 

יוצקים את הבלילה על שכבת הבצק .

 

מכניסים לתנור שחומם מראש על 160 מעלות למשך 50 דקות. או עד להזהבה נאה.

 

מצננים על השיש לחלוטין .

 

לציפוי העוגה :

 

250 מל' שמנת מתוקה

2 כפות פודינג וניל

1 כף סוכר

מקציפים היטב את כל מרכיבי הקצפת עד לקבלת קצפת יציבה

מוסיפים לקצפת

2 כפות חלב מערבבים קלות

מורחים את הקצפת מעל העוגה .

מכניסים לקירור .

 

בהצלחה רבה ❤️ E.Z

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *