מתכון לשבלולי שמרים וניל ופיצפוצי שוקולד
מתכון -חני קונאשוילי
המרכיבים-
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
כוס שמן או 200 גרם חמאה
3 ביצים
1 כוס סוכר
2 כוסות מים.
כפית תמצית וניל
רבע כפית מלח
מילוי וניל –
ל 3 רולדות:
1+3/4 כוס חד פעמי חלב קר
כפית תמצית וניל
שקית אינסטנט פודינג וניל
לערבב הכל ביחד היטב.
לשים במקרר 20 דקות לפחות.
ההכנה-
לערבב שמרים וקמח להוסיף סוכר ותמצית וניל את הביצים שמן וכוס מים.
ללוש היטב כמה דקות.
להוסיף מלח ואת הכוס השנייה.
ללוש 5 דקות.
להעביר לקערה משומנת.
לשמן גם את הבצק מלמעלה.
לשים בשקית את הקערה להתפיח.
אני התפתחי לילה במקרר.
לחלק ל4 כדורים.
לרדד למלבן למרוח מילוי לפזר שוקולד צ'יפס בנדיבות ולגלגל לרולדה.
כל רולדה לחתוך בגודל הרצוי. אני חתכתי ל 9 חתיכות.
לסדר על נייר אפיה או באינגליש קייק משומן עם מעט מרווחים.
להתפיח 35 דקות.
למרוח ביצה מהולה במעט מים וכפית סוכר.
לאפות ב 170 מעלות. אני אופה בטורבו.
עד לקבלת צבע זהוב.
איך שהיא יוצאת להבריש בסירופ פעמיים.
לסירופ:
חצי כוס מים
רבע כוס סוכר
2 סוכר וניל
לצמצם לסירופ סמיך.
מילוי וניל ל 3 רולדות:
1+3/4 כוס חד פעמי חלב קר
כפית תמצית וניל
פודינג וניל
לערבב הכל ביחד היטב.
לשים במקרר 20 דקות לפחות.
*בבצק הרביעי מרחתי שוקולד ופיזרתי קינמון
בהצלחה חני


