כרוב ממולא בטעם של בית אמא
כל ההסברים איך להכין שזה יצליח ויצא יפה כמו בתמונה
תודה לננה אלקריף על המתכון וההסברים
המרכיבים-
כרוב ירוק
מילוי –
חצי קילו בשר טחון
חצי כוס אורז (עגול או יסמין)
בצל
סלרי 1-2 ענפים
מעט שמיר קצוץ או כל ירק אחר
גזר מגורד
כף רסק עגבניות
מלח
פלפל שחור
לרוטב –
בצל
גזר
גמבה
פפריקה
מרק עוף
מעט כורכום
רסק קטן
ההכנה –
.דבר ראשון מרתיחים את הכרוב לאחר שחתכנו את הליבה למעלה .
תוך כדי הבישול מורידים את עלי הכרוב לתוך המים.
משאירים כחצי שעה במים הרותחים ואחר כך מסננים.
הבשר-
לטגן בצל
להוסיף סלרי פרוס דק
להוסיף את הבשר ולטגן עד לשקיפות.
לשים בקערה ולערבב עם כל החומרים האחרים.
להכין רוטב בסיר רחב לטגן בצל ולהוסיף ירקות קצוצים ,תבלינים רסק ומים.
את עלי הכרוב להוריד החלק הקשה אם יש , לשים מילוי בקצה ולגלגל כמו סיגרים.,
לסדר בסיר .
להוסיף מים רותחים לפזר ירק לכסות עם צלחת ואז עם מכסה.
לתת רתיחה ואז על אש נמוכה כ-40 דקות עד שהכל מצטמצם.