מירי גורדון
מקלובה – עוף עם אורז וירקות בסיר אחד
המקלובה היא הרבה יותר מסתם תבשיל אורז; זו חגיגה של טעמים ודרמה על השולחן!
פירוש השם בערבית הוא 'הפוכה', וזה בדיוק מה שהופך אותה לאחת המנות המזרח תיכוניות המרגשות ביותר להגשה.
מדובר במגדל טעמים מרשים
שכבות של ירקות זהובים (כרובית, חצילים או תפוחי אדמה),
נתחי עוף או בקר עסיסיים, ואורז ארומטי ספוג ברוטב ותבלינים עשירים.
השיא כמובן הוא רגע ההיפוך: כשמסירים את הסיר וחושפים פירמידה מושלמת של אורז וירקות.
המנה הזו לא רק משביעה,
היא מחממת את הלב והיא מושלמת לארוחת שישי,
אירוח או כל חגיגה משפחתית. תתכוננו לקצור מחמאות!
המרכיבים-
חלקי עוף- קילו (או הכי קל להשתמש בפרגיות )
כורכום
בהרט
מלח
פלפל שחור
שמן זית
חציל חתוך לקוביות
בצל פרוס
תפוח אדמה קוביות
גזר חתוך למקלות
כמה פרחי כרובית- להרתיח כמה דקות לפני
2 כוסות אורז פרסי או יסמין- להשרות במים חצי שעה ולסנן
3 עגבניות
ההכנה –
לבשל את חלקי העוף במים בערך 10 או רבע שעה דקות עם בהרט, כורכום, פלפל שחור ומלח .
לשמור את המים של העוף! (במידה והשתמשתם בפרגיות ללא עצם אין צורך לבשל לפני .)
להקפיץ בסיר בשמן זית (כל ירק בנפרד) קוביות חצילים, רצועות בצל, קוביות תפוח אדמה,
מקלות גזר וכרובית (שהורתחה רבע שעה לשם ניקוי) חתוכה גם היא .
להניח בסיר נייר אפיה עליו לשים מעט שמן זית ופרוסות משלוש עגבניות – לפזר מלח על העגבניות .
לערבב את הירקות שהוקפצו ולהניח חצי מהכמות על העגבניות ולהדק היטב!
על הירקות להניח חצי מכמות העוף (את העוף עדיף לפרק מהעצמות הן לא נחוצות בתבשיל) – להדק ולהניח מעל חצי מכמות האורז .
שוב להדק – להניח את יתר הירקות להדק ולהניח את החצי השני של העוף ושל האורז …. להדק –
לפזר מעט קינמון ולשפוך מעל את המים של העוף באופן שיהיו כשני ס"מ מעל האורז (לא לזרוק את מה שנשאר מהמים-יתכן שיהיה צורך להוסיף במהלך הבישול) .
להרתיח על חום גבוה פעם אחת .
לאחר מכן לכסות בנייר אפיה ומכסה של הסיר – להוריד לחום נמוך ולבשל כשעה וחצי עד שעתיים….
מדי פעם לפתוח את הסיר וליצור עם כף עץ "ארובות" בכדי שהמים שלמטה יתאדו .
זהו …. בהצלחה

ובתאבון

מירי גורדון