מתכון לחמין של שבת

 

Regina Pusztai
מתכון של חמין מוצלח וטעים
המרכיבים- 
2 כוסות שעועית
כוס חומוס
4-5 תפוחי אדמה חתוכים גס
5 שיני שום
בצל 1-2
קילו וחצי בשר שריר חתוך קוביות (או אוסובוקו, צלי כתף,אסאדו ,צלעות)
עצמות בקר עם מח עצם 2
כף פפריקה
מעט כורכום
כמון למי שאוהב טיפה
פלפל שחור גרוס הרבה
סילאן 3 כפות
3 תמרים ללא גלעין
כף סוכר חום
כפית מרק עוף- לא חייב
ביצים 4-5 כמה שבא לכם
2 כוסות חיטה שטופה
כוס אורז שטוף
ההכנה –
את החומוס והשעועית להשרות יום לפני במים לסנן.
לשים בסיר גדול וכבד את קוביות בשר ,בצל חתוך גס, החומוס והשעועית לסדר שכבות
כולל תבלינים.
למעלה את העצמות בקר.
לשים על האש.
להוסיף מים רותחים לגובה התבשיל.
לבשל על אש בינונית נמוכה שעה וחצי .
לבשל ביצים ולהניח מעל .
את החיטה והאורז לשים בשקית קוקי
לערבב חיטה עם פפריקה ,שמן, פלפל שחור ומרק עוף, לשים 2 כוסות מים
האורז באותה שיטה. לשים מעל התבשיל .
לכסות במכסה ולהעביר לפלטה עד שבת בצהריים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *