
מרק אפונה עשיר וטעים
אילנה בוכריס
מרק משפחתי
המרכיבים-
חצי קילו אפונה יבשה
בצל גדול
סלרי כחצי צרור
חופן כוסברה/פטרוזיליה/שמיר
2-3 גזרים
מלח
פלפל
כמון
כורכום
ההכנה-
משרים את האפונה במים חמים
כשעה.
לשטוף ולסנן.
לטגן בצל עם מעט שמן
עד להזהבה
להוסיף גזר חתוך לקוביות
סלרי קצוץ( כמה שמים יותר זה יותר טעים)
חופן כוסברה קצוצה(אפשר פטרוזיליה)
מוסיפים את האפונה
מים שיכסה את הכל ומעל.
תבלינים- מלח. פלפל שחור, כמון
וכורכום.
מבשלים כשעה וחצי עד שמתרכך ממש טוב.
להסמכה אפשר לטחון חלק או הכל או אפשר להשאיר ככה.
תהנו