
פשטידת קישואים פרווה קלה ומהירה/ריקי
המרכיבים-
4 קישואים/זוקיני גדולים
1 בצל
2 תפו"א גדולים
כוס וחצי קמח (210 גרם)
2 כפיות אבקת אפייה
100 מל" שמן (קצת פחות מחצי כוס)
4 ביצים
מלח ,פלפל לפי הטעם
רבע כפית כורכום (לא חייב)
ההכנה-
(את הקישואים שוטפים היטב, אין צורך לקלף)
מגרדים בפומפייה גסה את הקישואים, תפו"א ובצל וסוחטים היטב מנוזלים,
שמים בקערה ומוסיפים קמח, אבקת אפייה, שמן,
ביצים ומתבלים לפי הטעם עם מלח ופלפל, כורכום (אפשר להוסיף כפית אבקת מרק ירקות)
מערבבים הכל יחד. משמנים תבנית מלבנית קטנה ומפזרים פירורי לחם,
שופכים את התערובת ומשטחים.
אופים בחום בינוני – גבוה ,175-180 מעלות ,
למשך כ 45-50 דקות (היא יוצאת קצת רכה, אחרי הצינון מתייצבת)
*לפעמים את הבצל במקום לגרד אני קוצצת קטן ומטגנת במחבת עם מעט שמן זית להזהבה ומוסיפה לתערובת.