
קציצות של סבתא שרה ז"ל
לתערובת קציצות
המרכיבים-
קילו בשר טחון עם שומן כבש – לא חייב
חצי צרור פטרוזיליה או כוסברה
תפוח אדמה אחד מגורד
קצת שמיר
בצל
2 פרוסות לחם רטובות וסחוטות
כפית ראס אל חנות /בהרט
פלפל שחור
מלח
מעט פפריקה
רוטב –
שמן
פפריקה
תבלינים
קצת רסק
ההכנה –
תערובת – טוחנת הכל במעבד מזון סוחטת את הנוזלים.
מוסיפה את 2 פרוסות הלחם שהרטבתי סחטתי וקצצתי מוסיפה לתערובת
מתבלת בכל התבלינים.
שמה שמן קצת על התערובת מעסה את זה טוב
ונותנת לתערובת לנוח כמה שעות או לילה שלם.
אח"כ מטגנת –
מכינה בלילה של ביצה שמה את כל התבלינים ששמתי בבשר בבלילה של הביצה
מכינה קערה עם סולת עם קצת מלח פפריקה
יוצרת קציצות עגולות טיפה משטחת
טובלת קודם בסולת אחכ בביצה המתובלת
מטגנת עד גוון זהוב.
לאחר מכן לוקחת סיר שטוח
שמה שמן בנדיבות
מתבלת בפפריקה מתוקה רסק ,
ראס אל חנות ,מלח
פלפל שחור קצת כמון וטריאקי טיפה
מוסיפה 2 כוסות מים בערך מביאה לרתיחה ושמה את הקציצות
חצי שעה בישול .