
גוז'גיז'ה – בורקס בשר בוכרי
מאת –אנה ברג
המרכיבים-
בצק –
קג קמח
500 מ"ל מים
200 גרם מרגרינה מומסת (אפשר שמן זית ככוס )
מלח .
מילוי –
בערך קילו וחצי בשר מספר 3(חזה בקר בריסקט)
אפשר גם בשר טחון טרי עם קצת שומן
3 בצלים
מלח
פלפל שחור
כמון
ההכנה –
לערבב יחד את מרכיבי הבצק . להניח למנוחה במקרר כשעתיים.
למילוי –
לקצוץ את הבשר לחתיכות קטנות או לטחון גס.
לקצוץ בצלים ולהוסיף את התבלינים.
לפתוח דר דק את הבצק לחתוך לעיגולים ולמלא במרכז עם המילוי.
לסגור למשולש כמו אוזן המן. להניח עם ההידוק כלפי מטה.
למרוח ביצה ולפזר קצח או שומשום .ולהכניס לאפייה בתנור עד שמזהיב כ30-40 דקות .
