
זאת עוגת גבינה הכי מוצלחת של כל הזמנים באחריות !
מתאימה במיוחד למאוכזבות מאפיית עוגות גבינה שבדרך כלל צונחות.
יתרונה של עוגה זו שבתום האפייה ישר מוציאים מהתנור.
היא לא צונחת ונשארת גבוהה.
המתכון באדיבות שפרה אזולאי
המרכיבים-
250 גרם גבינת שמנת
750 גרם גבינה לבנה
גביע אחד שמנת חמוצה
שקית אינסטנט פודינג וניל
כוס ורבע סוכר
6 כפות קורנפלור
6 כפות קמח
7 ביצים להפריד
ציפוי –
3 שמנת חמוצה
3 סוכר וניל
3 כפות סוכר
ההכנה –
להדליק את התנור 200 מעלות
לשים תבנית עם מים בתחתית התנור
לערבב בקערה אחת את החלמונים עם גבינות וחצי מהסוכר .
להוסיף את הקורנפלור ,אינסטנט וקמח. לטרוף עד שהכל חלק ואחיד.
להקציף חלבונים עם חצי הסוכר שנשאר .
עד לקצף רך ולבן אך לא נוקשה.
לקפל ב-3 שלבים את הקצף בעדינות לתוך הגבינות.
לשמן תבנית מלבנית בינונית (חד פעמית או פיירקס)
למזוג את הבלילה .
לתת מכה על השיש להוצאת בועות אוויר.
להכניס לתנור ל- 10 דקות על 200
אחר כך להנמיך 150 לעוד שעה ורבע אפייה.
לערבב את הציפוי של השמנת.
להוציא את העוגה למרוח בתערובת השמנת ולתת עוד 10 דקות אפייה.
לסגור תנור . להוציא את העוגה .
לצנן ולהכניס למקרר.