
מרק חרירה המרק המרוקאי מבית אמא
עם כל הסודות של אמא
המרכיבים –
כוס חומוס מבושל או מקופסת שימורים שלמה
כוס עדשים ירוקות
3 עגבניות מגורדות או קצוצות לקוביות
2 בצלים קצוצים
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
חצי צרור כוסברה או שמיר
חצי צרור גבעולי סלרי
כורכום
כמון
מרק עוף
פלפל שחור
רבע כוס אטריות דקות
2 כפות קמח
חצי כוס מים קרים
חצי לימון סחוט
ההכנה-
מחממים סיר גדול ומטגנים את הבצל בשמן
מוסיפים כף כורכום, את העגבניות, החומוס והעדשים, ומערבבים היטב.
יוצקים ליטר וחצי מים רותחים, מוסיפים 2 כפות אבקת מרק עוף, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
מוסיפים את הפטרוזיליה, הכוסברה וסלרי קצוצים ומבשלים על אש בינונית כשעה עד שהירקות והקטניות מתרככים.
מוסיפים את האטריות ומבשלים עוד 5 דקות.
בקערית נפרדת מערבבים את הקמח עם חצי כוס מים קרים עד שאין גושים,
ויוצקים למרק תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהמרק מסמיך.
לקראת הסוף סוחטים מיץ הלימון ומכבים את האש.