מתכון למרק קטניות – חרירה אורגינל

 

הדס מירנדה יוסף
מרק חרירה המרק המרוקאי מבית אמא
עם כל הסודות של אמא
המרכיבים – 
כוס חומוס מבושל או מקופסת שימורים שלמה
כוס עדשים  ירוקות
3 עגבניות מגורדות או קצוצות לקוביות
2 בצלים קצוצים
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
חצי צרור כוסברה או שמיר
חצי צרור גבעולי סלרי
כורכום
כמון
מרק עוף
פלפל שחור
רבע כוס אטריות דקות
2 כפות קמח
חצי כוס מים קרים
חצי לימון סחוט
ההכנה-
מחממים סיר גדול ומטגנים את הבצל בשמן
מוסיפים כף כורכום, את העגבניות, החומוס והעדשים, ומערבבים היטב.
יוצקים ליטר וחצי מים רותחים, מוסיפים 2 כפות אבקת מרק עוף, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
מוסיפים את הפטרוזיליה, הכוסברה וסלרי קצוצים ומבשלים על אש בינונית כשעה עד שהירקות והקטניות מתרככים.
מוסיפים את האטריות ומבשלים עוד 5 דקות.
בקערית נפרדת מערבבים את הקמח עם חצי כוס מים קרים עד שאין גושים,
ויוצקים למרק תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהמרק מסמיך.
לקראת הסוף סוחטים מיץ הלימון  ומכבים את האש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *