כעכים מלוחים
בציפוי שומשום פריכות
מאת אסתי זוהר מטבח אותנטי
המרכיבים –
1/2 כוס שמן זית
1/2 כוס שומשום
1/2 כוס מים
100 גרם נטורינה רכה או חמאה
כפית גדושה מלח
כפית שמרים
כפית סוכר
כפית כמון
4.5 – 4 כוסות קמח או
לפי הצורך
ההכנה-
שמים בקערה את המרכיבים ,מכינים בצק מכל המרכיבים ואת המים יוצקים בהדרגה לפי הצורך עד לקבלת בצק אחיד ורך מעט .
נותנים לבצק מנוחה 15 דקות
יוצרים רצועות ומחברים לחישוק .
מורחים מעט ביצה ומפזרים שומשום .
אופים בתוכנית טורבו 160 מעלות כ 25 דקות
טיפ !
למי שרוצה את העוגיות אקסטרה קרספיות !
אחרי שהעוגיות יוצאות מהתנור ומתקררות מעט .
ניתן להכניס אותן שוב ל 10 דקות אפיה נוספות .זה נותן אקסטרה קריספיות !
בהצלחה ❤️ אסתי
