
פרגיות עם תפו"א בתנור
יש מנות שלא דורשות שום טריקים, רק חומרי גלם טריים, תיבול נכון ותנור חם. הכל מתכנס למנה אחת שמכינה את עצמה.
פרגיות נימוחות שיצאו מהתנור בטעם מתקתק עם תפוחי אדמה וניחוח של רוזמרין
תפוחי אדמה פרוסים שמקבלים קצוות צרובים ומתקרמלים לטעמים עמוקים. הכל נאפה יחד בתבנית אחת,
זו ארוחה נהדרת במיוחד, מזינה ומפנקת, שהופכת את סוף השבוע לחגיגה !
מתכון של שאול ארזי אערג'י
המרכיבים-
1 ק"ג פרגיות
כפית גדושה פפריקה
כפית גריל עוף/פרגיות
כפית בהרט
מלח
פלפל שחור
2 כפות שמן זית
5-6 תפוחי אדמה
לרוטב –
4 כפות רוטב שזיפים או סילאן/דבש
מלח
פלפל שחור
3 שיני שום כתוש
גבעולי רוזמרין או תימין
ההכנה-
הפרגיות לערבב ביחד עם התבלינים ולהכניס למקרר לשעה.
לחתוך לפרוסות דקות 5 6
תפו"א ולסדר בתבנית בצורת קרניים שמש
שבניהם הפרגיות כמו בתמונה
להכין בקערה את הרוטב
4 כפות של רוטב שזיפים
מעט מלח
פלפל שחור
1 כפית פפריקה אדומה
מעט שום כתוש
4 כפות מים ולערבב
למרוח על התפו"א עם מברשת
וגם על הפרגיות
לכסות עם נייר אפייה
ונייר כסף
ולהכניס לתנור 180 מעלות
למשך שעה
ואחרי שעה להסיר את הנייר כסף והאפייה
ולהכניס לתנור לעוד 15 דקות או עד שמקבל צבע יפה
אפשר להוסיף כמה גבעולים של רוזמרין למי שרוצה
בהצלחה 