
מרק עדשים נפלא וטעים
המרכיבים-
כוס עדשים ירוקות שהושרו ונשטפו היטב (מומלץ להשרות את העדשים לפחות שעתיים לפני, מומלץ אפילו למשך לילה שלם).
1 בצל גדול קצוץ
2 גזר גדול קצוץ דק
עגבנייה קצוצה דק
4 שיני שום קצוצות דק
כוס עלי כוסברה/סלרי /פטרוזיליה /שמיר קצוצים דק
8-9 כוסות מים רותחים
תיבול:
כפית כמון,
ככפית מלח,
כרבע כפית פלפל שחור.
אופן ההכנה –
בסיר נטגן את הבצל להזהבה.
נוסיף עשבים ירוקים קצוצים ואת השום נערבב קצת ונוסיף גזר ,
ועוד ירקות אחרים כמו דלעת,קישוא ותפוח אדמה .
נוסיף את העדשים , מים ותבלינים ונבשל כשעה על אש נמוכה .
לאחר מכן אפשר לטחון חלק מהמרק להסמכה ולהגיש.
*לפני סוף הבישול אפשר לזרוק לסיר חופן של אטריות
להגיש עם ירק קצוץ
*