בוריקיטס חם וטעים חייב להיות בערב חנוכה
מתכון – שרה יוסף
המרכיבים-
4 כוסות קמח
כוס שמן
כוס מים חמים
כף שמנת חמוצה אפשר להוסיף לא חייב גם בלי יוצא מעולה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית סוכר
1 אבקת אפיה
מילוי-
200 גרם גבינת פטה או צפתית
3 כפות גבינה לבנה או קוטג'
אפשר להוסיף מוצרלה מגוררת/צהובה קצ'קבל
ביצה
מעט פלפל שחור
מילוי תפוח אדמה-
2 תפוח אדמה מבושלים
2 בצלים לקצוץ ולטגן
תיבול מלח, פלפל פלפל שחור מעט כורכום
להברשה
ביצה עם מעט סוכר ומעט מלח
שומשום
ההכה-
ללוש את המצרכים לבצק נעים ורך.
להכים את המילוי -לערבב יחד את הכל
לחלק את הבצק ל 4 כדורים .
לרדד כל כדור לעובי דק אך לא דק מידי.
לקרוץ עיגולים להניח באמצע מילוי .
לסגור היטב ללחוץ עם מזלג בקצוות .
למרוח ביצה לפזר שומשום
לאפות 180 מעלות עד לקבלת צבע חום יפה בערך 20 דקות עד חצי שעה תלוי כל אחת והתנור שלה
>>
